Answer and Explanation:
Intro: 
As a teacher, it is important to test the understanding of a student in order to help them improve their grammar skills and knowledge of language. This adverb quiz for grade 2 is a great way to do just that! The quiz contains twenty questions aimed at testing the student’s understanding of adverbs and how they are used within a sentence. See how well your students do and help improve their overall grammar knowledge! 
Q1: What is an adverb? 
Options: 
A: A person, place or thing 
B : A pronoun 
C: A word that modifies verbs, adjectives or other adverbs 
D: A preposition 
Answer: 
Answer and Explanation: C: A word that modifies verbs, adjectives or other adverbs. 
Q2: Which of these is an adverb? 
Options: 
A: Hot 
B : Quickly 
C: Cat 
D: Under 
Answer: 
Answer and Explanation: B: Quickly. 
Q3: How would you use an adverb to describe the following word? Sleep  
Options:  
A: Quickly 
B : Sleepily 
C: Loudly 
D: Softly 
Answer:
Answer and Explanation: B: Sleepily. 
Q4: What can an adverb modify? 
Options:  
A: An adjective 
B : An adverb 
C: A verb 
D: All of the above 
Answer: 
Answer and Explanation: D: All of the above. 
Q5: Identify the adverb in this sentence: She quickly finished the test. 
Options: 
A: She 
B : Quickly 
C: Finished 
D: Test 
Answer:  
Answer and Explanation: B: Quickly. 
Q6: Which of the following is the adverb? The loud bark scared me. 
Options: 
A: Loud 
B : Bark 
C: Scared 
D: Me 
Answer: 
Answer and Explanation: A: Loud. 
Q7: Which of the following is not an adverb? 
Options: 
A: Cleverly 
B : Table 
C: Loudly 
D: Happily 
Answer: 
Answer and Explanation: B: Table. 
Q8: In which sentence is the adverb used correctly? 
Options: 
A: I ran fastly 
B : I fastly ran 
C: I ran quickly 
D: Quickly ran I 
Answer: 
Answer and Explanation: C: I ran quickly. 
Q9: Which word in the sentence is the adverb? She played the song beautifully. 
Options: 
A: She 
B : Played 
C: The 
D: Beautifully 
Answer: 
Answer and Explanation: D: Beautifully. 
Q10: Which of the following sentences does not use an adverb correctly? 
Options: 
A: He ran quickly 
B : She sings bad 
C: He walked slowly 
D: She sings nicely 
Answer:  
Answer and Explanation: B: She sings bad.  
Q11: Which adverb can complete I dance? 
Options: 
A: Happily 
B : Fast 
C: Loudly 
D: Good 
Answer: 
Answer and Explanation: A: Happily.  
Q12: Identify the adverb in the sentence: She sang loudly. 
Options: 
A: She 
B : Sang 
C: Loudly 
D: None of the above 
Answer: 
Answer and Explanation: C: Loudly. 
Q13: How do you use an adverb to compare two actions?  
Options: 
A: By using the word “than” 
B : By using the word “compared”    
C: By using the word “as” 
D: By using the word “with” 
Answer: 
Answer and Explanation: A: By using the word “than”. 
Q14: Which of the following words is an adverb? 
Options: 
A: Good  
B : Kindly 
C: Coldly 
D: Lovely 
Answer:  
Answer and Explanation: B: Kindly. 
Q15: How would you use an adverb to describe the following word? Run 
Options: 
A: Fastly  
B : Quickly 
C: Badly 
D: Slowly 
Answer: 
Answer and Explanation: B: Quickly. 
Q16: Which of the following sentences uses an adverb correctly? 
Options: 
A: I runned quickly 
B : She sings beautiful 
C: She sang beautifully 
D: I was ran quickly 
Answer: 
Answer and Explanation: C: She sang beautifully. 
Q17: Which of the following words is an adverb? 
Options: 
A: Early   
B : Kindergarten 
C: Precisely 
D: Birthday 
Answer: 
Answer and Explanation: A: Early. 
Q18: Identify the adverb in this sentence: The car drove slowly. 
Options: 
A: The 
B : Car 
C: Drove 
D: Slowly 
Answer: 
Answer and Explanation: D: Slowly. 
Q19: What does an adverb do? 
Options: 
A: Describes a noun 
B : Modifies verbs, adjectives or other adverbs 
C: Describes a verb  
D: Describes an adjective 
Answer:  
Answer and Explanation: B: Modifies verbs, adjectives or other adverbs. 
Q20: Which sentence does not use an adverb correctly? 
Options: 
A: He walked slowly 
B : She singed bad 
C: She sang beautifully 
D: He ran fast 
Answer: 
Answer and Explanation: B: She singed bad. 
